גם השנה צהרון בית ספר לכתות א' – ב' מופעל על בסיס תוכנית "ניצנים" של משרד החינוך. תוכנית זו נותנת החזר של כ – 200 ₪ לתלמיד לחודש. אחד התנאים לאישור צהרון בית הספר בתוכנית זו הוא מספר מינימלי של נרשמים, החל מחודש ספטמבר. סכום הסבסוד יוחזר להורים במהלך השנה (בתנאי של היעדר חובות למועצה).

בכתה ג' חל חוק הצהרונים, אולם ראש פנה אינה נכללת בתוכנית הסבסוד הממשלתית.

מסגרת הצהרון תפעל החל מיום  שני 3.9.2018, ועד ליום רביעי 26.6.2019. הצהרון יהיה פעיל אך ורק בימי הלימוד של משרד החינוך.

הצהרון יפתח אם יהיו כ – 30 ילדים נרשמים, לפחות. מועד אחרון להרשמה – 22.9.2018.

אם עד לתאריך סיום הרישום לא יהיו מספיק נרשמים, נבחן מחדש את הפעלת הצהרון בשנת הלימודים תשע"ט.

עלות הצהרון מחושבת לפי מספר ימי הפעילות בשנה. במהלך השנה יהיו מועדים אחדים בהם לא יתקיים צהרון. מועדים אלו נלקחו בחשבון הן בעלויות הצהרון והן בחישוב הארוחות. בימים אלו ילדי הצהרון יסיימו באותה שעה ככלל ילדי השכבה ו/או בית הספר ועל פי הנחיות משרד החינוך:

• יום חגיגת פורים (19.3.2019)
  • יום הזכרון לחללי מערכות ישראל (8.5.2019)
  • יום גיבוש לצוות בית הספר (טרם נקבע מועד)
  • ימי ההורים (2 ימים, פעמיים בשנה. טרם נקבעו מועדים)
  • יום הטיול השנתי (טרם נקבע מועד)
  1. כוח האדם:

• את הצהרון ינהל מנהל מח' החינוך ותרכז, בבית הספר, מרים כהן.
    • את הפעילות עם הילדים ילוו מדריכי הכיתות.
    • המדריכים יהיו אחראים בשטח על כל דבר ועניין: מנהלות, ליווי הילדים וטיפול בנושאי משמעת.
  2. מערכת שעות פעילות:

• פעילות הצהרון תתחיל עם סיומו של יום הלימודים הסדיר ותמשך עד לשעה 15:45.
    • ההורים מתבקשים לאסוף את ילדיהם במועד. משעה זו יינעלו שערי בית הספר ולא תהיה השגחה על הילדים.
    • פעילות החוגים תתחיל עם החזרה מחופשת הסוכות.
      הילדים יקבלו שעת חוג שבועית והפעלות שונות. אנו נעדכן בהמשך לגבי החוגים, ימים ושעות הפעילות.
    • ההרשמה לפעילות הצהרון היא על בסיס שבוע מלא בלבד.
  3. הזנה:

• ארוחת צהריים חמה תוגש לילדים בשעה 13:35. הארוחה מוגשת בתפזורת (ולא בחמגשיות, כבעבר) ומגיעה אלינו מקייטרינג הפועל תחת פיקוח משרד החינוך. לא ניתן יהיה לתת מענה לרגישויות וצרכים מיוחדים, למעט רגישות לגלוטן – על ההורים להיערך בהתאם.
  • ההזנה בכתות א' – ב' הינה חלק בלתי נפרד מתוכנית "ניצנים". בכתה ג' ההזנה אינה חובה.
  • ההרשמה להזנה היא עבור שבוע מלא בלבד.
  1. אירועי משמעת:

הצהרון הוא מסגרת רשות, אולם הקווים האדומים המוגדרים במסגרת הצהרון הם אותם קווים אדומים המוגדרים במסגרת התקנון הבית ספרי. מאחר וזוהי מסגרת פרטית שאינה חלק מחוק לימוד חובה, מחלקת החינוך שומרת לעצמה את הזכות להפעיל שיקול דעת באשר להשתתפות ילדים בצהרון.

1. עלויות:

כתות א' – ב':

6,500 ₪ בשנה (ההורים יקבלו במהלך השנה החזר ממשרד החינוך בסך של 200 ₪ לכל חודש השתתפות).

כתה ג':

עם הזנה (ניתן לקחת הזנה לשבוע מלא בלבד) – 6,500 ₪

ללא הזנה – 3,015 ₪.

• הצהרון יפתח אם יהיו כ – 30 ילדים נרשמים, לפחות. במקרה של ירידה במספר הילדים לאורך השנה – מחלקת החינוך תשקול המשך הפעלת המסגרת.
  • ההרשמה לצהרון היא למסגרת של שבוע מלא בלבד.
  • ניתן לשלם דרך אתר האינטרנט של המועצה, או האפליקציה לתושב, או ישירות במועצה אצל תמי, טניה או אילנית.
  • ניתן לפרוס עד 10 תשלומים, התשלום האחרון לא יאוחר מיוני 2019, בכרטיס אשראי (קרדיט) או המחאות.
  • הרשמה וכניסה למסגרת הצהרון (שאינה בגדר חוק לימוד חובה) מותנית בהסדרת חובות קודמים לחינוך וקביעת הסדר תשלומים מראש לשנה"ל הנוכחית.
  • ביטול רישום למסגרת הצהרון יש לתת לפחות 30 יום לפני. הביטול ייכנס לתוקף החל מראשית החודש שלאחר הודעת הביטול, ויחושב בהתאם. המועד האחרון בו ניתן לבטל רישום לצהרון ולקבל החזר כספי הינו 1.3.2019. לא יינתנו החזרים כספיים לאחר מועד זה.

השתתפות ילד/ה בפעילות הצהרון מותנית:

1. במילוי טופס ההרשמה: טופס הרשמה לצהרון בית ספר
  2. בחתימה על:

אנו מאחלים לכל התלמידים ולהוריהם שנת לימודים פוריה ושנה טובה.

בברכה,

תומר שלם