תושבים יקרים שלום רב.

המועצה עובדת במתכונת חירום, ומיום ראשון נתחלק לשתי קבוצות ("קפסולות"), לעבודה במקומות שונים, בינם בניין המועצה, המרכז הקהילתי, מרכז הצעירים ובית היקב – הכל על מנת להימנע מהתקהלות ולשמור על רצף של אספקת שירותים לתושבי המושבה.

מוטי חטיאל

המחלקה לשירותים החברתיים חזרה לפעילות בתום סיומה המוצלח של שביתת העובדות הסוציאליות ברחבי הארץ.

הביטחון החברתי חשוב מאוד בימים האלה.

השבוע השקענו זמן רב ומשאבים בפעילות הגנה על בריאות הציבור בהסברה ורענון הנחיות התו הסגול בעסקים בראש פינה – לעובדים בעסקים ולתושבים במרחב הציבורי.
הדגש היה על הבסיס: עטית מסכה, שמירת מרחק ושטיפת ידיים.
פיקוד העורף במבצע הסברה פיקוד העורף במבצע הסברה
בשבוע הקרוב יצטרפו למאמץ בני נוער שיעבדו עבור המועצה בהסברה, ובחלוקת מסיכות פנים למי שיימצא ללא מסיכה.
בני הנוער יזהירו ויאמרו ש"'סיירת המסכות' של ראש פינה חסכה לך זה עתה 500 ₪", ויעניקו מסיכת פנים, מתוך כוונה לשמור על בריאות הציבור ולהמנע מקבלת קנסות.

בני נוער במסע הסברה

חינוך: ביום חמישי בערב, 23.7.2020, התקיים מפגש שיתוף ציבור (ב-זום) בנושא הגיל הרך, כחלק מתהליך אסטרטגי במערכת החינוך בראש פנה.
השאלה "מהו חינוך ראש פינאי בגיל הרך?" תמשיך ללוות אותנו בתהליך. הצעדים הבאים הם הקמת צוות מוביל וצוותי משימה.
במפגש עלו קולות מגוונים לגביי מענים חינוכיים בגיל הרך, אך יחד עם זאת – רצון עז למפגש ולשותפות. שאלנו, למה זה חשוב לנו? מהם הערכים שמובילים אותנו?
העלינו רעיונות רבים ומקומות מהם אנחנו יכולים ללמוד.
הרצון לייצר חינוך המחובר לטבע, אשר עובר דרך חוויה, מעורר יצירתיות וסקרנות, נכח בהסכמה רחבה.
אני רוצה להודות לכל מי שהשתתף בסקר ששלחנו, ולמי שהשתתף במפגש אתמול. אנחנו בתחילת הדרך, עם הפנים קדימה, בתהליכי פיתוח ולמידה מתמדת של יצירה ושותפות לעיצוב החינוך הראש פינאי.
שיתוף ציבור

השבוע נפגשנו, תושבים שהזמנתי ואנכי, עם גיא אלון, מנהל אזור הצפון של רשות הטבע והגנים. שוחחנו על הנזקים שנגרמו לדרך העוברת בוואדי ראש פנה.
סוכם כי כל פעולה עתידית שתיעשה בשטח תובא למנהלת משותפת לשמירה על הוואדי, בה יהיו שותפים רט"ג, המועצה שלנו והמועצה לשימור אתרי מורשת, שתדון בדברים מראש ותפעל בתאום.

לגבי הנזקים שכבר נעשו – רט"ג והמועצה לשימור אתרים יחפשו דרך לשיקומם.

מלגות סטודנטים: סטודנטים תושבי ראש פנה רשאים להגיש בקשה לקבלת מלגה מהמועצה המקומית. את הרישום מנהל מרכז הצעירים, וזכאים להגיש בקשה מי שכבר לומדים בשנה זו (שנת הלימודים תש"פ). כל הפרטים באתר המועצה ומרכז הצעירים.

במרכז הקהילתי: נמשכים כל העת חוגים וקורסים לילדים נוער ומבוגרים, ריקודים במגוון סגנונות וענפי ספורט – הכול בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
המרכז שוקק, הרבה שמחה, וזה חשוב מאוד בימים הללו של משבר קורונה נמשך.
ביום ראשון גם חדר הכושר יחזור לפעילות.
פעילות במרכז הקהילתי פעילות במרכז הקהילתי

שבת שלום לכולנו, ובריאות טובה 🌷