תנאים ברשיון עסק – רוכלות מזון
- בדוכני המזון לא תהיה כל פעילות יצרנית למעט צלייה/ חימום.
- ליד כל דוכן יהיה פח אשפה (לפחות 200 ליטר),וברז מים.
- תנאים פרטניים לכל סוגי המזון :
- שתיה קלה, שתיה חמה / משקאות קפואים ומיצים– מכירה בכוסות חד פעמיים אריזות סגורות.
- גלידות – במקור בעל רישיון יצרן ואריזתן המקורית.
- קרפ צרפתי- הבלילה תוכן מאבקה מוכנה בלבד (ממקור מאושר).
- צ'יפס- טיגון בלבד, ללא חיתוך במקום, וממקור בעל רישיון יצרן ואריזתן המקורית.
- נקניקיות – נקניקיות ממקור מאושר בלבד, עד להכנת הנקניקיות הן יהיו במקרר Cº 4-0,הכנה על פלטת חימום, תוספות קטשופ, חרדל וחמוצים בלבד.
- פיצה- בניה בלבד, ללא הכנת רוטב או בצק, וממקור בעל רישיון יצרן ואריזתן המקורית.
- מאפים – חימום בלבד וממקור בעל רישיון יצרן ואריזתן המקורית.
- כללי:
- המזון יהיה ממקור בעל רישיון יצרן (הסעדה) או מבתי אוכל עם רישיון עסק.
- לא יהיו דוכני מזון המבצעים טיפול מקדים במזון, דהיינו טיפול במזון, הפשרתו, הקפאתו, טחינתו וכד'.
- לא יהיה מגע בדוכן בין מזון גולמי למזון מעובד או מעובד חלקית.
- בגמר יום עבודה יושמד כל המזון המוכן שלא נמכר.
- ישמר עקרון ההפרדה בין מדור לשמירת מזון קר בטמפ' של עד 4 מע' ומדור לשמירת מזון חם בטמפ' של 72 מע' לפחות.
- המזון יוצג כשהוא מוגן כל העת מזיהום סביבתי וכשהוא מחומם או מקורר בחימום ו/או קירור פעיל.
ענת שרון פרץ
מנהלת רישוי עסקים